انواع نمای رومی ساختمان و ویلا با بیش از 30 طرح جدید 1401
نمای رومی از پرکاربردترین نماها است. نمای رومی بر گرفته از معماری کلاسیک در قرن نوزدهم است. ویژگی انواع نمای رومی ساختمان استفاده از سنگ برای نشان داد شکوه، عظمت و زیبایی است. استفاده از این نما هزینه بر بوده و اغلب در ساختمان هایی بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد.
می توانید مدل های مختلف طراحی مدرن ساختمان را در این صفحه مشاهده کنید و برای مشاوره و طراحی داخلی بدون هزینه با ما تماس بگیرید.
تاریخچه نمای رومی
نمای رومی ساختمان برگرفته از معماری کلاسیک و ساختمان های دوران قدیم در روم و بونان باستان است. معماری کلاسیک به دوران 5 تا 8 میلادی باز می گردد. در این دوره زمانی تمدن یونان تاثیر زیادی بر روم باستان داشت. با توجه به کشورگشایی های پادشاهان این دو کشور سبک معماری این دو تمدن نیز به اکثر نقاط دنیا تسری پیدا کرد.
در قرن های 9 تا 12 میلادی با توجه به قدرت گرفتن روم باستان معماری رومی در سرتاسر اروپا رواج پیدا کرد. نماد این معماری دیوارهای بلند به همراه طاق های گرد بود. سبک کلاسیک معماری از اواخر قرن 19 در اروپا توسعه یافت. در سبک کلاسیک ساختمان ها با معماری بنا می شدند تا عظمت و شکوه و زیبایی را به نمایش بگذارند. با توجه به هزینه بالای معماری کلاسیک اغلب در ساختمان های مهم و بزرگی چون کلیساها، دادگاه ها و قلعه ها مورد استفاده قرار می گرفتند.
نمای رومی ساختمان حاصل همین معماری کلاسیک است. نمای رومی ساختمان به دلیل هزینه بالا و مورد استفاده در بناهایی بزرگ در هر بنایی مورد استفاده قرار نگرفته و امروزه رواج بالایی پیدا کرده و نمادی از عظمت، شکوه و تجمل است.
انواع نمای رومی
انواع نمای رومی ساختمان با توجه به سنگ مورد استفاده تقسیم بندی می شود. ممکن است از نمای ساختمان رومی با رنگ های متنوع استفاده شود. استفاده از سنگ مرمریت، تراورتن، سنگ های مصنوعی و … در رنگ های مختلف برای ساخت نمای ساختمان رومی مورد استفاده قرار می گیرد.
نمای رومی ساختمان با سنگ سفید، از سنگ های سفید، استخوانی و کرم در این نوع از نمای رومی استفاده می شود. سنگ نمای رومی ویلایی که علاوه بر استفاده از سنگ های طبیعی و مصنوعی از متریال دیگری چون کامپوزیت، ترمووود، چوب و …استفاده می شود.
مزایای انواع نمای رومی
معایب انواع نمای رومی
مراحل اجرای نمای رومی
برای اجرای نمای رومی ساختمان ابتدا لازم است تا نقشه آن تهیه شود. در طراحی نقشه علاوه بر میزان و نوع المان ها به میزان ضخامت ها، اندازه قوس ها، ضخامت سنگ و … نیز اشاره می شود. برای نصب سنگ روی نمای رومی ابتدا لازم است تا شاسی کشی برای زیرسازی فلزی نصب سنگ روز نمای ساختمان انجام گیرد. شاسی کشی در اجرای نمای رومی بسیار مهم است و در صورت شاسی کشی ضعیف احتمال خرابی نمای رومی وجود دارد. در ایجاد فرم ها و منحنی ها نیز لازم است تا رابیتس کاری انجام شود. ضخامت و نوع سنگ در وزن شاسی کشی تدثیر دارد. هرچه از سنگ با ضخامت و وزن بالاتری استفاده شود، شاسی کشی محکم تری لازم است صورت گیرد و وزن ساختمان بیشتر خواهد شد.
بعد از اجرای زیرسازی فلزی به نصب سنگ به صورت خشک یا تر پرداخته می شود. نصب خشک به همراه پیچ و مهره و نصب تر همراه با دوغاب و ملات سیمانی است. اغلب از نصب تر استفاده می شود. چون سنگ تراورتن مورد استفاده در این نما با دوغاب و سیمان چسبندگی بهتری به هم می دهند.
ویژگی های نمای رومی ساختمان
در نمای رومی ساختمان از سنگ استفاده می شود. البته استفاده از سنگ هایی به رنگ روشن رواج بیشتری دارد و به بنا شکوه و عظمتی شاهانه می دهد. سنگ ها تراورتن روشن و کرم از متریال های مورد استفاده نمای ساختمان رومی است. سنگ های تراورتن، گرانیت و مرمر در این نما زیاد مورد استفاده قرار می گیرند.
ویژگی دیگر نمای رومی به کار بردن ستون های بزرگ و استفاده از انواع قوس در معماری ساختمان است. استفاده از سرستون های زیبا، نقش های برجسته، تاج های بزرگ، هلال ها و قاب های پنجره و … از دیگر ویژگی های نمای ساختمان رومی است.
در سبک رومی در نما تقارن، هماهنگی و توازن میان اجزا ساختمان مشاهده می شود. از اجزا تشکیل دهنده نمای رومی می توان به موارد ذیل اشاره کرد: